Najboljše TIG varilne naprave ta trenutek na trgu, s katerimi ne boste zgrešili

 

Varjenje z inertnim plinom (TIG) se loči od drugih varilnih postopkov, saj omogoča bolj operativno upravljanje zvara. TIG varilni aparati lahko varijo različne kovine in zagotavljajo vrhunske čiste zvare brez razprševanja ali dima. V prispevku preverimo najboljše TIG varilne naprave ta trenuitek na trgu.

Na kaj morate biti pozorni, ko so v igri TIG varilni aparati

Obstaja veliko funkcij, ki jih morate upoštevati pri primerjavi modelov. TIG varilni aparati so recimo bolj kompleksni od MIG aparatov, zato jih skrbno izberite. Dejavniki, ki jim dajemo prednost in jih najbolj upoštevamo, so:

  • Vhodna moč
  • Delovni cikel
  • Digitalni zaslon in avtomatizacija
  • Teža in velikost
  • Razpon toka

tig varilni aparati

Naše najljubše znamke TIG varilne naprave

Na podlagi naših raziskav in izkušenj predlagamo, da si pred odločitvijo o nakupu ogledate naslednje znamke TIG varilne naprave:

  • AHP AlphaTIG 200X
  • Lincoln Electric Precision TIG 225 K2535-2
  • EVERLAST PowerARC 160STH
  • Lincoln Electric K5126-1 Square Wave TIG 200
  • Lotos Technology TIG200

AHP AlphaTIG 200X

AHP AlphaTIG 200X je ena boljših izbir TIG aparatov. Običajno se uporablja za varjenje aluminija in nerjavnega jekla, lahko pa vari tudi različne vrste kovin. AlphaTIG 200X lahko uporabite za domače popravke, za manjša varilna opravila ali kot vaš profesionalni varilni stroj.

Lincoln Electric Precision TIG 225 K2535-2

Precizni TIG varilni aparat Lincoln Electric je kot TIG naprava kompaktna in izjemno usposobljena za uporabo. Zagotavlja profesionalne zmogljivosti do te mere, da bodo celo začetniki delali kot izkušeni varilci. Čeprav je ta varilni stroj drag v primerjavi z drugimi TIG aparati, vam lahko zagotovimo, da boste prejeli odličen stroj. Zato menimo, da je to najboljši TIG varilni stroj.

EVERLAST PowerARC 160STH

To je kompakten stroj, ki omogoča dvojni vhod 120 in 240 V. Ta varilni stroj ni najboljši za varjenje aluminija, saj je primerne za manjše popravke. Na voljo je z inovacijo IGBT, kar pomeni, da ima majhen transformator.

Lincoln Electric K5126-1 Square Wave TIG 200

Ta stroj je bogat z naprednimi funkcijami, vendar ne ogroža Lincolnove kakovosti in lastnosti, ki so enostavne za uporabo. Uporabite lahko palico in TIG iz enega vira energije, zaradi česar ima aparat dvojno delovanje.

Za enostavno varjenje lahko uporabite možnost AC, ko pa potrebujete težko varjenje, lahko preklopite z možnosti AC na DC. Tako kot prejšnja TIG naprava ima tudi ta dvojno napetost 120V/240V. Idealen je za varjenje aluminija. Aparat je kot nalašč tako za začetnike kot izkušene TIG varilce.

tig varilne naprave

Delovanje TIG varilnih naprav je precej kompleksno (VIR 1)

Lotos Technology TIG200

Če potrebujete varilni aparat za hobi dejavnosti ali komercialno uporabo, bo le-ta izpolnil vaše zahteve. Najbolj primeren je za varjenje nerjavnega jekla, aluminija in drugih trdih materialov. Ta varilni stroj TIG vam ponuja ponuja dvojne nastavitve napetosti. Omogoča tudi različne nastavitve in kontrole, ki so kot nalašč za različna opravila.

TIG varilne naprave – sklep

Čeprav je na izbiro veliko TIG varilnih aparatov, menimo, da je TIG varilna naprava AHP AlphaTIG 200X 200 A najboljša izbira. Ti modeli so podobni vrhunskim varilnim strojem Lincoln Electric, Everlast in Miller, vendar po veliko ugodnejši ceni.

VIR (1) Everlast genrators