Grafično oblikovanje za spletno stran otroškesobe.com – REFERENCA

Grafično oblikovanje za spletno stran otroškesobe.com – REFERENCA

Otroškesobe.com so spletna stran (na povezavi) večjega spletnega mesta Mizarstvo.si, ki pod eno streho združuje največje slovenske mizarje in notranje opremljevalce za različna mizarsko pohištvena področja. Če so na osnovni strani Mizarstvo.si združeni vsi mizarski programi in pohištvene rešitve, je na posameznih podstraneh iste spletne hiše, po različnih programih predstavljen program, ki pač zanima samo določene segment kupcev.

Ena izmed takšnih njihovih spletnih strani so tudi Otroškesobe.com.

Te so ob prenovi strani morale dobiti celotno grafično podobo in oblikovanje, ki sledi predstavitvi osnovne spletne strani, hkrati pa mora spletnih obiskovalcem že takoj ob vstopu na stran dati jasno vedeti, da se nahajajo na spletni strani, ki iz področja mizarstva ponuja samo otroški program, ne pa tudi ostalo pohištvo in mizarske rešitve.

Zato se grafično oblikovanje za spletno stran otroškesobe.com nekoliko razlikuje od matične spletne strani Mizarstvo.si.

Grafično oblikovanje za spletno stran otroškesobe.com

Spletna stran s ponudbo izdelave otroškega pohištva po naročilu

Barve in razporeditev osnovnega logotip znaka (hrastov list) so enake na matični strani in tudi na vseh ostalih podstraneh, napis kjer je ne matični strani napisano mizarstvo.si pa je zamenjan z otroškesobe.com, hkrati pa je pod njim napis mizarstvo.si. Tako, da spletni obiskovalci takoj dobijo vtis, da so prišli na spletno stran, ki je del širše mizarske mreže in širše ponudbe notranjo opremljevalskih rešitev.

Nato po vzoru ostalih spletnih strani, sledi hitra ikonska razlaga kakšna je ponudba na spletni strani otroškesobe.com, takoj za tem pa so že na prvi strani predstavljeni aktualni nasveti in primeri iz naslova opremljanja otroških prostorov s pohištvom po naročilu.

Primarni meni spletne strani ponuja še nekaj prikazov informativnih cen izračunov izdelave otroškega pohištva po naročilu, zapise z mnenji strani ter dostop do hitrega kontakta, v kolikor spletne obiskovalce zanima več informacijv zvezi z otroškim pohištvom.

Grafično oblikovanje posameznih nasvetov sledi izbrani temi, nasveti pa so prikazani s slikovnimi materiali, ogromno povezavami na ostale vire in dodatne informacije v zvezi z opremljanje otroških sob po naročilu ter tudi s povezavami na ostale, smiselne podstrani spletne hiše Mizarstvo.si.