Zakaj bi morali imeti poslovni sestanek zunaj domačih pisarn?

Zakaj bi morali imeti poslovni sestanek zunaj domačih pisarn?

Vsi vemo, da so poslovni sestanek v domačih pisarni lahko nočna mora. Sodelavci zamujajo, prisotni so neprestani klici. Poslovni sestanek izven pisarne (off set sestanek) lahko povečajo našo ustvarjalnost in navdih, obenem pa tudi spodbudijo koncentracijo, kar ima za posledico učinkovitejše sestanke.

V osnovi so taka srečanja namenjena bolj kompleksnim sestankom (kreativa, strategija, planiranje, razvoj produktov ipd.).

poslovni sestanek

Poslovni sestanek v naravi v organizaciji ETC Adriatic

 

Obstajajo tudi številne druge prednosti poslovnega sestanka na lokaciji izven domače pisarne:

  1. Manj motenj

Vsi vemo, da so sestanki v domačih pisarni lahko nočna mora. Sodelavci zamujajo, prisotni so neprestani klici. Tudi odmori so običajno daljši od načrtovanih, saj se udeleženci vrnejo na delovna mesta, kjer so pogosto zadržani. Prekinitve so manj verjetne, če sestanki potekajo zunaj običajne lokacije.

Velika prednost je tudi odsotnost sodelavcev, ki pridejo »samo za sekundo«, da kaj vprašajo ali povedo. Vi in vaši sodelavci ste popolnoma osredotočeni na sestanek in hitreje pridete do koristnih spoznanj.

 

  1. Poudarek na resnosti

Ko imate sestanek na zunanji lokaciji, se priložnost nenadoma zdi pomembnejša. V tem primeru je možnost, da bodo odpovedali srečanje, veliko manjša. Navsezadnje ste vložili veliko truda v iskanje lokacije in tudi zaradi spremembe so zaposleni običajno navdušeni nad srečanjem.

 

  1. Boljša produktivnost & osredotočenost

Nekateri managerji verjamejo, da so sodelavci bolj angažirani, ko se udeležijo sestankov izven domače pisarne. Raziskave so pokazale, da udeleženci menijo, da so bolj produktivni, če sestanki potekajo zunaj pisarne.

Pri sestanku na drugi lokaciji pride v enačbo tudi časovni pritisk, zaradi česar so sestanki na splošno učinkovitejši, kar vodi do hitrejših odločitev, kar posledično prihrani čas.

Ali srečanje v drugem okolju poveča tudi koncentracijo? Da, to je zaradi novih ambientalnih zvokov in dražljajev. Novi dražljaji namreč izostrijo vaše čute in izboljšajo vašo sposobnost koncentracije.

  1. Mreženje 1:1

Zaposlenim je lahko udobneje sodelovati zunaj delovnega mesta. Odstranitev iz pisarniškega okolja zabriše meje hierarhije in timske delitve.

  1. Vzpodbujanje timskega duha

Vaje za timsko izgradnjo ekipe so lahko pomembna sestavina številnih sestankov izven pisarne in to z dobrim razlogom. Ugotovite različne prednosti in slabosti svojih zaposlenih na način, ki je pogosto zelo zabaven.

  1. Motivacija

Sestanek v pisarni je lahko »samo še en sestanek«. Toda sestanek izven kraja lahko udeležencem pokaže, da je ta dogodek res poseben, in tako poveča motivacijo.

  1. Spodbujajte ustvarjalnost

Vajeni smo istih sejnih sob, kjer znova in znova sestankujemo. Ko se to zgodi, ljudje navadno zasedejo isti sedež in strmijo skozi isto okno. Če svoj sestanek premaknete na drugo lokacijo, odpravite nekatere od teh ovir, ki dušijo ustvarjalnost. Zunanji prostori omogočajo zaposlenim, da izstopijo iz svoje »pisarniške osebnosti« in se povežejo drug z drugim na različne načine, kar lahko ustvari smiselne in ustvarjalne ideje. Dokazano je, da viharjenje možganov v novem, neznanem okolju vodi do novih, boljših in kreativnejših idej.

  1. Za vas je poskrbljeno za vse

Odločitev za sestanek zunaj vašega običajnega delovnega mesta je pametna poteza.  Lahko najamete specializirano turistično in team building agencijo, ki vam bo prevzela organizacijo poslovnega dogodka. Ni vam treba skrbeti za tehnično postavitev sestanka, catering ali druge organizacije.

 

Katera lokacija za poslovni sestanek je za nas najbolj navdihujoča?

Nam je najbolj všeč Velika Planina v organizaciji turistične agencije ETC Adriatic, ki vam organizirajo poslovni dogodek na ključ. Na Veliki planini vam pripravijo vse od caffee breaka, do stolov, elektrika, platna do projektorja. Izjemna lokacija, ki bo navdušila vaše zaposlene kot poslovne partnerje.

 

Preizkusite pa lahko posebne prostore za dogodke, kot je Območje 7o.

Poslovni sestanek na Območju 70