Indoor paintball v notranji areni ali paintball na zunanjem poligonu?

Si se že kdaj preizkusil v paintballu? Ali pa morda v indoor paintballu? Ne veš, kaj je razlika med enim in drugim? Ne veš, kako se katero izmed iger igra? Te zanimajo prednosti in morda slabosti ene in druge igre?  Potem je čas, da si prebereš spodnji članek.

Indoor paintball v notranji areni

Kako se igra to igro? Kot se že lahko razbere iz imena, se indoor paintball imenuje notranji paintball, ki pa se ga igra v naši notranji areni. Notranja arena je lahko dostopna, saj se nahaja v Ljubljani, na Kranjčevi ulici 20, tam kjer je klub Cvetličarna. Indoor paintball se nekoliko razlikuje od paintballa. Igralci namreč uporabljajo posebne markerje, ki izstreljujejo mehke penaste kroglice. Kroglice so popolnoma neboleče in lahke. Indoor paintball se igra v notranji areni, ki je sicer manjša od zunanjega poligona, vendar kljub vsemu še vedno omogoča kakovostno igro. V notranji areni je veliko ovir, ki omogočajo, da lahko igralci izvajajo različne taktike skrivanja in napadanja iz zased. Prednost notranje arene je tudi ta, da lahko igrate indoor paintball tudi v slabem vremenu. V notranji areni so možni tudi razni svetlobni učinki, ki naredijo igro zanimivejšo. Igro se igra v dveh enakovrednih ekipah.

Paintball na zunanjem poligonu

Paintball verjetno že poznate, ali pa ste zanj vsaj že kdaj slišali. Gre za najbolj klasično igro pri nas. Paintball se igra na zunanjem poligonu, ki je na obrobju Ljubljane, ob Ižanski cesti, zraven avtoceste. Poligon je velik, na njem so tudi različne ovire, za katerimi se lahko skriva in igralca spodbujajo, da igra taktično. Paintball se igra tako, da se z markerjem izstreljuje kroglice, ki ob zadetku na obleki pustijo sled, saj spustijo barvo. Paintball se igra v dveh približno enakovrednih ekipah, igro pa ves čas spremlja sodnik, ki sodi. Pri igri je zelo pomembno, da se upošteva pravično sodelovanje vseh igralcev.

Primerjava paintballa in indoor paintballa:

 • Obe igri sta pogosta izbira naših strank.
 • Indoor paintball je morda bolj primeren za začetnike, saj se uporablja mehke kroglice, ki ne bolijo.
 • Paintball se igra na zunanjem poligonu, ki je večji od notranje arene.
 • Indoor paintball se lahko igra tudi v primeru slabega vremena, saj se ga igra v notranjosti.
 • Pri obeh igrah so igralci razdeljeni na dve, čim bolj enakovredni, ekipi.
 • Razlika je tudi v opremi. Pri paintballu potrebujejo igralci masko za obraz, poseben kombinezon, marker in barvne kroglice. Pri indoor paintballu pa igralci prav tako potrebujejo masko za obraz, jersey ter marker, ki izstreljuje mehke kroglice.
 • Kroglice, ki se uporabljajo pri indoor paintballu ne izpuščajo umazanije in tudi tla ne drsijo.
 • Obe igri spodbujata hitrost, spretnost, natančnost ter kar je najpomembnejše: sodelovanje.
 • Obe igri se lahko izbere na praznovanju rojstnega dne, team buildingu, fantovščini ali dekliščini.
 • Indoor paintball in paintball sta primerni za vse starosti, že od 7 let dalje.
 • Cilj iger je enak, razlika pa je v opremi in okolju (zunanji in notranji poligon).
 • Cena paintballa se giba že med 200 in 280 evrov, cena za indoor paintball pa je med 250 in 350 evri, odvisno od časa trajanja, števila igralcev ter opreme.
 • Trajanje paintballa je lahko 90 ali pa 120 minut, trajanje indoor paintballa pa 75 ali 120 minut.
 • Obe igri delimo na več kategorij, ki se razlikujejo glede na opremo in starost udeležencev: otroški indoor paintball/paintball (od 7 let dalje), indoor paintball/paintball za najstnike (od 12 let dalje) in indoor paintball/paintball za odrasle (od 16 let dalje).
 • Za obe igri lahko svoj termin rezervirate na naši spletni strani (Paintball Ljubljana) med razpoložljivimi datumi.

V zgornjem članku smo vam natančneje predstavili dve igri – indoor paintball in paintball. Razlikujeta se predvsem v opremi in poligonu, na katerem se določeno igro igra. V primeru kakršnihkoli vprašanj pa nam lahko pišete.