Zakaj je fotografiranje pred poroko dobra izbira

Zakaj je fotografiranje pred poroko dobra izbira

Zakaj je fotografiranje pred poroko dobra izbira?

Fotografiranje pred poroko je popolnoma drugačna izkušnja kot poročno fotografiranje. Razlik je toliko, da bi jih težko naštel v le enem zapisu. Zato bom naštel le tiste največje in najpomembnejše.

Morata se zavedati, da na poročni dan ne bosta imela veliko časa in zato ne bosta mogla izbirati ne lokacije ne časa fotografiranja. To seveda ne drži popolnoma ker malce se že, da prilagoditi dogodke na poročni dan. Se pa vseeno morata zavedati, da je večina stvari na poročni dan organiziranih z mislijo na ženina in nevesto torej morata biti vidva prisotna pri njih. Pri predporočnem fotografiranju pa sta lahko čisto sama in odvisna le od sebe.

Predporočno fotografiranje bo s pravilno izbiro poročnega fotografa popolna podpora vajini poročni galeriji in poročna fotografija bo zasijala v vsem svojem lesku! Jaz pri organizaciji fotografiranja pred poroko vedno pomagam svojim parom. Vem, da ne moreta imeti toliko izkušenj kot jih imam jaz in ravno zato vama z veseljem pomagam.

Pomagam vama lahko tako pri izbiri časa v letu. Ker zopet poroka bo takrat, ko jo bosta določila. Če bo to poleti bosta lahko imela poročne fotografije le poletne. Medtem, ko si za fotografiranje pred poroko lahko vsekakor zamislita tudi zimo in snežne fotografije. V vsakem primeru vama bom jaz pomagal izbrati najboljšo lokacijo, ki bo ravno dosti dostopna z avtomobilom, da se bomo umaknili od radovednih oči opazovalcev in ravno dosti blizu, da ne bomo hodili preveč daleč. Prav tako vama bom z veseljem svetoval tudi pri izbiri ure za fotografiranje. Le ta lahko odločilno vpliva na energijo v fotografiji. V nadaljevanju se bom bolj podrobno posvetil nekaj prednostim fotografiranja pred poroko.

fotografiranje-pred-poroko (5)

Preberite še: Paketi poročne fotografije

Prednosti fotografiranja pred poroko

Torej največje prednosti fotografiranja pred poroko so:

Možna izbira lokacije za fotografiranje, ki ni vezana na poroko

Torej če se odločita, da bo vajina poroka na krasu se lahko odločita, da bo fotografiranje pred poroko v popolnoma drugi pokrajini. Če sta ljubitelja neskončnih pogledov po morski gladini si lahko zaželita fotografiranja na Slovenski obali. Recimo se odločita za poročno fotografiranje v Piranu, ki je v vsakem letnem času prečudovit! Lahko pa se odločita tudi za popolnoma nasprotno izbiro in si izbereta kot lokacijo za fotografiranje hribe. V Sloveniji imamo toliko lepih kotičkov v naravi, da je to skoraj neverjetno. Torej idej za lokacijo vama ne bo nikoli zmanjkalo če bosta le poslušala sama sebe.

fotografiranje-pred-poroko (1)

Možna izbira letnega časa fotografiranja

Fotografiranje pred poroko si lahko vsekakor načrtujeta povsem sproščeno in v svojem slogu. Tudi izbira letnega časa ni tako odvisna od vremena kot je to pri samem poročnem dnevu. Torej če vama je všeč zima si brez slabe vesti lahko privoščita fotografiranje pred poroko po zimi. Metem, ko bi vaju mogoče zimska poroka malo prestrašila glede na drugačno organizacijo, ki jo zahteva. Nikakor se ne omejujta. Jaz svoje pare vedno spodbujam in bi z vami šel tudi na Triglav če bi si to zaželela. To je prav tako kot poroka vajin dan in nastale bodo vajine fotografije. Izberita si letni čas, ki bo najbolje opisal vajino zvezo!

Možna izbira ure fotografiranja

Kot že v zgornjih odstavkih omenjeno je na fotografiranju pred poroko veliko več izbire. Ena od izbir, ki je res pomembna je izbira ure v dnevu, ki je najboljša za fotografiranje. Če se bosta fotografirala na sončen dan potem vsekakor pozabita na fotografiranje sredi dneva. Sploh v poletju si takrat ne želita niti stati na soncu kaj šele razmišljati o tem kako izgledata. Poleg tega so takrat sence res močne in od zgoraj navzdol. To pa pomeni, da svetloba nikakor ni primerna za sproščeno fotografiranje zaljubljenega para. V tem primeru si vsekakor želimo nežne svetlobe, ki bo prepustila prednost vajini ljubezni in bo najbolje poudarila vsa čustva, ki so prisotna med vama.

fotografiranje-pred-poroko (2)

Več: V katerem času dneva načrtovati poročno fotografiranje

Možna izbira oblačil za fotografiranje

No ta prednost mogoče tudi ni prednost. J Če le pomislim kako rade ste neveste oblečene v poročno obleko potem to verjetno res ni prednost. Je pa res, da je poročna obleka za en dan. Za poseben dan. Torej to, da si lahko na fotografiranju pred poroko zamislita čisto drugačno opravo niti ni tako slabo. Če bosta v hribih se lahko oblečeta bolj temu primerno in če bosta na morju lahko razmišljata o bolj lahkih materialih. Na morju bi recimo lan bil najbolj logičen material, ki bi ga sam izbral.
Tudi barva oblačil je pomembna in je odvisna tako od letnega časa kot tudi od lokacije fotografiranja.

Lahko se tudi večkrat preoblečeta med samim fotografiranjem

Na fotografiranju pred poroko je tudi to prednost, da se lahko brez slabe vesti večkrat preoblečeta. Če ne vesta kaj bi vama najbolj odgovarjalo si vsekakor lahko zamislita več različnih oprav. Čez dan bosta tako ugotovila kaj vama najbolj odgovarja. Konec koncev se bosta lahko tudi vrnila k tisti kombinaciji, ki vama je najbolj odgovarjala.

fotografiranje-pred-poroko (3)

Fotografiranje pred poroko je lahko prava generalka pred poročnim fotografiranjem

Lahko ga vzameta tudi kot generalko na kateri se bosta znebila strahu pred kamero oziroma fotoaparatom. Vsekakor je lahko prisotnost fotografa malce neprijetna če tega nista navajena. Ravno takšna generalka pa lahko tako vama kot tudi vajinemu poročnemu fotografu pomaga na poročni dan. Kot sem že omenil na fotografiranju pred poroko boste imeli več časa. To pomeni, da se boste v tem dnevu lahko naučili kako se postaviti. Prav tako pa bosta tudi dobila občutek kako vajin poročni fotograf dela in se boste lažje ujeli na poročni dan.

Tako lahko preizkusita svojega poročnega fotografa in vidita kaj vama pri njemu odgovarja

In še zadnja prednost, ki je pa mogoče celo največja. Pred poročnim dnem bosta lahko preizkusila svojega poročnega fotografa. Če pomislita, da bosta poskusila več tort preden se odločita za pravo. Da bo nevesta odšla tako na testno frizuro kot na testno ličenje, da bo ugotovila kaj ji najbolj odgovarja. Da bosta tudi pri poročnih oblekah verjetno poskusila kar nekaj oblek pred se bosta odločila za tisto pravo. Enako bosta naredila tudi pri izbiri dekoracije in cvetja. Torej pri vseh poročnih stvareh bosta naredila najprej preizkus šele nato se bosta odločila za pravo.

Ne menita, da je to potrebno tudi pri poročnem fotografiranju? Konec koncev bodo ravno poročne fotografije tiste, ki bodo vse vajine trudi pri organizaciji poroke shranile za vedno. Vsi vajini nasmehi, solze sreče in objemi bodo shranjeni na fotografijah le če bosta izbrala pravega poročnega fotografa. Torej dogovorita se za fotografiranje pred poroko in tako bosta videla če sta se res odločila za osebo, ki vama odgovarja.

fotografiranje-pred-poroko (4)

Zaključek

Fotografiranje pred poroko je eden najbolj prijetnih delov organizacije poroke. Pa ne govorim tega le zato, ker sem poročni fotograf ampak, ker ima res dosti prednosti. Če pomislita le na to, da je to edini dogodek v celotnem procesu organizacije vajine poroke po katerem vama bo ostal trajen spomin. Fotografija je izsek iz časa. Stotinka sekunde, ko se svetloba zapiše na film in ta trenutek za vedno ostane vajin. Prepustita se vajinemu fotografu in verjemita mi, da bosta na koncu navdušena. Meni je še čisto vsak par po predporočnem fotografiranju rekel, da sta navdušena in presrečna, da smo se dogovorili za fotografiranje. Predvsem pa, da jima je bilo veliko lažje in bolj sproščeno na poročnem fotografiranju!

Zaupajta mi svoje želje in z veseljem bom vajino ljubezen za vedno shranil v obliki fotografije!