Prikaz kaj je seo na primeru hrvaške spletne trgovine TopIzbor.hr

Glede na to, da je na internetu ogromno besedil o tem kaj je seo, smo spodaj, za razliko od ostalih, pripravili prikaz tega kaj je seo, v slikah.

Prikaz o tem kaj je seo, je izdelan na primeru hrvaške spletne trgovine Topizbor.hr, ki se sicer več kot uspešno in učinkovito, že vrsto let, ukvarja s trženjem ovitkov za telefone, na številnih trgih (sicer pa lastniki prihajajo iz Slovenije, kjer deluje njihova spletna trgovina TopIzbira.si).

kaj je seo topizbor

Podrobno razlago tega Kaj je SEO optimizacija in koliko se s spletno optimizacijo prihrani v primerjavi s plaljivim oglaševanjem, najdete tudi na povezavi.

Na zgornji sliki, je s pomočjo orodja SEO minion, prikazano kaj je seo…:

  • SEO optimizacija upošteva, da je SEO naslov opremljen s ključno besedo, na katero želi spletna stran rangirati na Googlu (v tem primeru je to besedna zveza “maske i maskice za telefone i tablete i mobitele”
  • drugo SEO pravilo narekuje, da je ciljana besedna zveza vključena v meta opis spletne strani. V SEO minion-u lahko vidite, da se “description” začne z “maske i maskice za…..”kar pomeni, da je tudi meta opis na ciljanem url naslovu, SEO pravilen.
  • Tretje SEO pravilo pojasnjuje kaj je SEO s h1 oznako. SEO pravilo pravi, da mora ključna besedna zveza “maske za telefone i tablete” biti opremljena z najmanj eno H1 oznako, kar tudi, v tem primeru, je.
  • Četrto pravilo pojasnjuje, da mora ključna beseda, ali njena sorodna iskanja, biti vključena tudi v H2 oznakah. Tukaj vidimo, da imajo H2 oznake vključene besede Iphone in posamezne modele telefonov, zato je tudi ta del ustrezno SEO optimiziran.
  • SEO pravila narekujejo tudi notranje povezave in ustrezno SEO strukturo spletne trgovine – kar v primeru trgovine TopIzbor.hr vidimo v obliki povezav iz vhodne strani spletne trgovine na notranje strani – posamezne ovitke za telefone različnih blagovnih znamk telefonov.

Da bi boljše razumeli kaj je SEO, si na povezavi do vhodne strani Topizbor.hr, poglejte tudi ostala SEO pravila, ki jih njihova spletna trgovina, upošteva:

“SEO filler content” na sami strani vključuje ključne besede (zašto maske za mobitele kupiti kod nas), dodatno pa k onsite SEO optimizaciji trgovine TopIzbor.hr prispevajo tudi redni blog zapis na temo ovitkov za telefone, SEO optimizirane slike, vpetost in povezanost s socialnimi imrežji, itd…

Za kompleten pregled kaj pomeni SEO optimizacija spletnih strani, kliknite na povezavo.

Če bi tudi sami želeli povečati vidnost vaše spletne strani, s pomočjo SEO optimizacije, kliknite na povezavo.

Preberite še:

Optimizacija spletne trgovine
SEO strokovnjak
Izboljšava SEO optimizacije spletne strani
SEO izrazi
Kaj je SEO (primer)
Marketing spletnih strani