Prenos in integracija Netflix-a in njegova uporaba na različnih napravah

Prenos in integracija Netflix-a in njegova uporaba na različnih napravah
Prenos in integracija Netflix-a in njegova uporaba na različnih napravah?

Verjetno gre za najbolj priljubljen sodoben način gledanja televizije na svetu. Da, Netflix je prevzel svet. Za to pa je poskrbel s storitvami videa na zahtevo in brezmejnimi knjižnicami starih in novih vsebin. Netflix ima več kot 100 milijonov naročnikov. Skrbi pa tudi za to, da bo vsakdo, ki še ni naročnik, zagotovo poskrbel, da bo naročnino sklenil ob prvi priložnosti, ki mu bo ponujena. Prav tako, kot pri številnih novih tehnologijah, ki se vključujejo v družbo, se lahko tudi prenos in integracija Netflix-a zdita zastrašujoča. Predvsem tistim, ki uporabe različnih aplikacij, še niso vajeni. Za nekatere je bilo dovolj že to, da so pred leti morali namestiti svojo satelitsko anteno.

Nekatere morda zadrži tudi strah, da bodo prenos in integracija Netflix-a zapletena. Na srečo je to daleč od realnosti. Prenos in integracija Netflix-a v računalnik, pametno televizijo ali drugo združljivo napravo je zelo preprosta. Dejansko je prav to potrebno pripisati velikemu uspehu podjetja.

Če ste kdaj imeli kakšne strahove ali negotovosti glede Netflix-a in sklenitve naročnine, prosimo, da vse te strahove pustite počivati.

Kako deluje Netflix?
prenos in integracija Netflix-a

Prenos in integracija Netflix-a na različne naprave je zelo preprosta naloga.

Trg IPTV televizije je v zadnjih nekaj letih doživel nekaj večjih sprememb. Od kabla, nato do satelitov, zdaj pa se storitve počasi premikajo na digitalne ali spletne platforme. In prav Netflix* je tisti, ki prinaša novo obdobje na področje televizije. Kljub vsemu pa okrog Netflix-a, zmeda o statusu in kategorizaciji, ali gre za storitev ali platformo, še vedno ostaja. Ali je Netflix bolj podoben kabelski televiziji ali bolj Youtube-u? Ali je to kanal, izdajatelj televizijskega programa ali spet kaj drugega?

Preberite še: Kaj prinašata hiter razvoj interneta in internetna IPTV

Najbolj preprosto povedano: Netflix je pretočna storitev na spletu. Obstajajo tudi veliko drugih spletnih “streaming” storitev, vendar je Netflix daleč najbolj priljubljen. To pomeni, da vsebin, ki jih omogoča uporaba Netflix-a, ni mogoče prenesti neposredno na vaš računalnik ali na trdi disk pametne televizije. Do epizod ali filmov je treba dostopati preko aplikacije ali platforme Netflix in jih predvajati na zaslon. Vse to pa poteka ob uporabi spletne povezave. Z drugimi besedami: da lahko Netflix deluje na večini naprav, je internetni dostop obvezen.

Za razliko od radia, kabelske ali satelitske televizije, Netflix ne deluje po nobenem nastavljenem ali določenem urniku. Odločite se, kaj želite gledati, ko si to pač zaželite. V tem smislu ima Netflix več skupnega z Youtube*, kot s tipičnim načinom gledanja televizije. Čeprav Netflix namesto privatno naloženih videoposnetkov, ki jih ustvarijo uporabniki, ponuja običajne televizijske programe in filme. Lahko si jih ogledajo, vendar so naloženi z motnjami oglaševanja.

Netflix deluje tudi na drugih različnih združljivih napravah. Mnogi se odločijo za uporabo svojega osebnega računalnika, prenosnega računalnika ali pametnega televizorja, ki lahko pretakajo vsebine iz Netflix-a. Tudi igralne konzole, kot so Playstation 4, Xbox One in celo Nintendo Wii U, podpirajo aplikacijo Netflix-a. Prav taka pa tudi mobilne naprave, vključno z iPad-om, iPhone-om in praktično vse naprave Android, omogočajo uporabo. Vedno večje število je tudi TV podjetij, ki svojo strojno opremo združujejo s programsko opremo Netflix (na primer Samsung 4K Smart LED*).

Zanimalo vas bot tudi: Uporaba IPTV set top box naprav za predvajanje vsebin preko spletne povezave